Skocz do zawartości

Odblokowanie MIO MOOV 200

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
Brak odpowiedzi na ten temat

#1 Niedostępny   Morpheus

.::Admin::.

• Admin
  • Dołączył Thu, 06 Jul 06
  • 618 Tematów
    • 2333 Postów

• Kraj:

Reputacja: 91
Excellent

Napisany 18 May 2010 - 15:55

Witam
Post powstał dzięki @maxpl z forum navii

Dodany obrazek

Jak odblokować MIO MOOV 200 ?

Były różne opisy jak odblokować to urządzenie, ale wszystkie oparte na nakładaniu własnego menu.
Dlaczego nie można by odblokować systemu by korzystać jak inni użytkownicy mający navi z odblokowanym systemem ?
Ano dlatego bo system czyli pliki i rejestr jest dobrze okrojony przez firmę MIO.
Po udostępnieniu Mnie tegoż sprzętu przez Bosa Navigatora Podjąłem się próby odblokowania tegoż MIO i opiszę tutaj efekt Mojej pracy.
Będziecie pierwszymi którzy będą mogli przetestować na tej nawigacji to co stworzyłem.
Plik rejestru jak i skryptu zaopatrzyłem w opis każdego polecenia byście mogli zrozumieć do czego dany wpis odwołuje się.

Przejdźmy do konkretów co dany program robi:

- Uruchamia połączenie komunikacji ActiveSync
- Widoczny pulpit Windowsa
- Widoczny pasek systemowy
- Widoczna i działająca klawiaturka
- Widoczna ikonka ładowania po podłączeniu zasilania.
- Zmiana ścieżek katalogów systemowych
- Dodanie bibliotek (*.dll) do systemu WIN CE 5.0
- Zamyka MioMap
- Podświetlenie ekranu normalne.
- Działa na odblokowanych jak i nieodblokowanych navigacjach.

Jak zainstalować:

W oblokowanej nawigacji wszystkie czynności robimy z poziomu Total Commandera, nieodblokowanej z okienek informacyjnych.

- Rozpakowujemy paczuszkę na PC
- Wrzucamy całą rozpakowaną paczkę (2 katalogi: Windows oraz Cobia_300_32) na kartę SD

Jak uruchomić:

- Uruchamiamy plik auto.exe z paczki w katalogu Cobia_300_32
- Nie Odblokowana Wkładamy kartę do navigacji.
- Postępujemy wedle komunikatów.
UWAGA pierwsze odblokowanie trwa ok 20 sec

Rozwiązywanie problemów:

1. Brak połączenia poprzez ActiveSync
- Wyłącznik jest na ON i wciskamy Start\Suspend
- Wyłącznik na OFF i wciskamy Start\Suspend, potem wybudzamy na ON
- Robimy resecik z pulpitu lub z Start\Programs

2. Brak zegarka na pasku
- Po pierwszej minucie uruchomienia zegar powróci.

3. Klawiatury nie da się przesunąć poza ekran i nie posiada kursorów
- Nie ja pisałem program z klawiaturą więc tak pozostanie a strzałki tylko powiększały okienko klawiatury więc zablokowałem dostęp do niej.

4. Jak zamknąć klawiaturę?
- Ikonką na pasku lub w kwadracik prawy górny na klawiaturze.

5. Po przełączeniu przełącznika na Reset i ponownym odpaleniu wszystko znika
- Jest to po części Hard Reset więc odpalamy plik auto.exe z katalogu Storage Card\Cobia_300_32 i mamy od nowa odblokowanie. W nieodblokowanej wysuwamy i wsuwamy kartę.

6. Jak schować pasek systemowy?
Skrót TTbar jest na tapecie i w Start\Programs

7. Jak wyjść z MioMap?
Wysunąć i wsunąć kartęSD lub aktualna MioMap ma taką możliwość.

8. Jak wyłączyć MIO?
Przełącznik na OFF, następnie na pasku Start \ Suspend.

9. Jak dostosować do własnych potrzeb jasność wyświetlacza?
Na pasku Start \ Programs \ Nawigacja \ MioMap.
W MioMap - Menu Głąwne 2/2 \ Preferencje \ Ekran \.
Ustaw jasność ekranu, wysuń kartę i wsuń.

10. Jak dodać własne skróty na Tapetę lub do Start \ Programs?
Otwieramy Total Commandera (jest na Tapecie lub Start \ Programs) wciskamy > i przechodzimy na prawy panel. Ustawiamy na My Flash Disk\Windows i tam otwieramy Desktop (czyli Tapetę ze skrótami) lub Programs z programami. Teraz wracamy na 1 panel <, wyszukujemy plik który chcemy dodać skrót i wciskamy Plik \ >>>>> \ Utwórz skrót.

Hi,

In order to view the posts in this forum please register or login.

Witam.

W celu wyświetlenia postów proszę zarejestrować sie lub zalogować

Dodany obrazek

PAMIĘTAJ ROBISZ TO NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!!

pozdrawiam
PIRAT KOMPUTEROWY (cytując za New Urban Dictionary) - człowiek nie mający jaj na to, by wynieść z Empiku grę lub film pod kurtką.

Dodaj obrazek

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

Na tej stronie nie sa umieszczone zadne pliki, a jedynie informacje na ich temat (opis, dlugosc, kodek, typ, rodzaj kompresji, suma kontrolna itp.)
Pamietaj, że pliki objete prawem autorskim wolno zgrywać z sieci jedynie, jeżeli posiada się w domu ich oryginalnlą wersję, a ściagnietą kopię bedzie się traktować jako zapasową.

„If you are affiliated with any government, anti-piracy group or any other related group, or were formally a worker of one you CANNOT enter this web site, cannot access any of its files and you cannot view any of the HTML files.
If you enter this site you are not agreeing to these terms and you are violating code 431.322.12 of the Internet Privacy Act signed by Bill Clinton in 1995
and that means that you CANNOT threaten our ISP(s) or any person(s) or company storing these files, and cannot prosecute any person(s) affiliated with this page which includes family, friends or individuals who run or enter this web site.“