PS2 HELP
Rozpoczęte przez KeroK, 24 Jul 2010 12:19
3 odpowiedzi na ten temat
#1 Niedostępny
Napisany 24 July 2010 - 12:19
Witam mam ps2 grubego 30003 z karta pamięci na której znajduje sie Free MC boot 1.8b kupiłem ja od kolegi konsola chodziła bez zarzutu pewnego dnia chciałem pograć sobie a tu lipa konsola długo wczytuje nawet bardzo długo gdy resetuje konsole z gra pojawia sie logo bota i nic sie dalej nie dzieje a gdy zresetuje bez płyty i zaś wsadzę płytę to cały czas mam napis LOADING po czym muszę wybrać "Launch CD/DVD" i mam czarny ekran(przedtem gra sie uruchamiała po wybraniu "Launch CD/DVD" ) czyściłem laser według gościa który napisał ten poradnik http://konsole.cdrin...cja/strona1.php . Martwie sie ze bede musial wymieniać laser
Proszę o pomoc i ewentualne porady.
GG 9473129
Proszę o pomoc i ewentualne porady.
GG 9473129
#2 Dostępny
Napisany 24 July 2010 - 12:50
Witam,
...nie napisałeś jak się zachowuje konsola bez tego bota tzn. odłączona karta pamięci i jakaś oryginalna płyta może być nawet demo... jeżeli sprawdziłeś tą ewentualność i konsola też ma problemy z czytaniem płyt to znaczy ze laser kompletnie się "wypalił"... jeszcze jest możliwość ze ten boot coś miesza... radze sprawdzić go u jakiegoś kumpla na innej konsoli czy śmiga bez zarzutu... co do czyszczenia laser to stosowałeś benzynę ekstrakcyjna tak jak kolo radzi w tym poradniku ???... nie napisałeś ile lat ma twoja konsola ???... i na jakich płytach nagrywasz kopie zapasowe??? Jak odpowiesz na te pytanka będziemy dalej myśleć... ocb.
Pozdrawiam
...nie napisałeś jak się zachowuje konsola bez tego bota tzn. odłączona karta pamięci i jakaś oryginalna płyta może być nawet demo... jeżeli sprawdziłeś tą ewentualność i konsola też ma problemy z czytaniem płyt to znaczy ze laser kompletnie się "wypalił"... jeszcze jest możliwość ze ten boot coś miesza... radze sprawdzić go u jakiegoś kumpla na innej konsoli czy śmiga bez zarzutu... co do czyszczenia laser to stosowałeś benzynę ekstrakcyjna tak jak kolo radzi w tym poradniku ???... nie napisałeś ile lat ma twoja konsola ???... i na jakich płytach nagrywasz kopie zapasowe??? Jak odpowiesz na te pytanka będziemy dalej myśleć... ocb.
Pozdrawiam
Uwaga:
Moje linki możesz pobrać z działu VIP bez limitu transferu a znajduje się on TUTAJ
Nie masz dostępu do działu VIP - wykup już dziś i pobieraj za free TUTAJ
#3 Niedostępny
Napisany 24 July 2010 - 22:39
Tidus, o 24 July 2010 - 12:50, powiedział:
Witam,
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Yo
Nie mam żadnego oryginału ale jestem wstanie mieć FF tak ze sprawdzę. Sprawdzę tez u niego jak śmiga ten bot. Do czyszczenia stosowałem Spirytusu Salicylowego również szybko odparowywał i nie pozostawił żadnych zabrudzeń. Nie jestem wstanie się dowiedzieć ile lat ma konsola ponieważ kolega kupił ja na allegro i nie pytał się o wiek. Płyty nagrywałem na DVD-R firmy Sony albo Emtec .
Pozdrawiam
#4 Dostępny
Napisany 24 July 2010 - 22:52
KeroK, o 24 July 2010 - 22:39, powiedział:
Yo
Nie mam żadnego oryginału ale jestem wstanie mieć FF tak ze sprawdzę. Sprawdzę tez u niego jak śmiga ten bot. Do czyszczenia stosowałem Spirytusu Salicylowego również szybko odparowywał i nie pozostawił żadnych zabrudzeń. Nie jestem wstanie się dowiedzieć ile lat ma konsola ponieważ kolega kupił ja na allegro i nie pytał się o wiek. Płyty nagrywałem na DVD-R firmy Sony albo Emtec .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wiec tak co do płyt na jakie nagrywasz to Sony oraz Emtec są średnie osobiście bym polecał DVD+R Vermatim lub TDK sam takie stosuje i konsola się tak nie meczy jak w przypadku innych...(wiele rożnych dvd wypróbowałem poczynając od najtańszych "bluepop" ;D stanęło na tych co zaproponowałem), co do tego spirytusu hmmm no osobiście bym nim nie czyścił lasera (najlepszym specyfikiem do czyszczenia laserów jest Izopropanol)... z numeracji wynika ze masz poczciwą czarnulkę one wychodziły zaraz na początku wiec zapewne parę ładnych lat ma (kolo 5-6-7)... jak sprawdzisz na oryginałach koniecznie odpisz jak konsola się zachowywała...
Pozdrawiam
Uwaga:
Moje linki możesz pobrać z działu VIP bez limitu transferu a znajduje się on TUTAJ
Nie masz dostępu do działu VIP - wykup już dziś i pobieraj za free TUTAJ
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników