Skocz do zawartości

- - - - -

PS2 HELP

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
3 odpowiedzi na ten temat

#1 Niedostępny   KeroK

White Member

• Members
  • Dołączył Wed, 14 Jul 10
  • 1 Tematów
    • 2 Postów

• Kraj:

Reputacja: 0
Neutral

Napisany 24 July 2010 - 12:19

Witam mam ps2 grubego 30003 z karta pamięci na której znajduje sie Free MC boot 1.8b kupiłem ja od kolegi konsola chodziła bez zarzutu pewnego dnia chciałem pograć sobie a tu lipa konsola długo wczytuje nawet bardzo długo gdy resetuje konsole z gra pojawia sie logo bota i nic sie dalej nie dzieje a gdy zresetuje bez płyty i zaś wsadzę płytę to cały czas mam napis LOADING po czym muszę wybrać "Launch CD/DVD" i mam czarny ekran(przedtem gra sie uruchamiała po wybraniu "Launch CD/DVD" ) czyściłem laser według gościa który napisał ten poradnik http://konsole.cdrin...cja/strona1.php . Martwie sie ze bede musial wymieniać laser
Proszę o pomoc i ewentualne porady.
GG 9473129

#2 Dostępny   Tidus

.::Admin WD::.

• Admin
  • Dołączył Tue, 13 Feb 07
  • 3289 Tematów
    • 8635 Postów
      • Numer GG:9268316

• Kraj:

Reputacja: 438
Excellent

Napisany 24 July 2010 - 12:50

Witam,

...nie napisałeś jak się zachowuje konsola bez tego bota tzn. odłączona karta pamięci i jakaś oryginalna płyta może być nawet demo... jeżeli sprawdziłeś tą ewentualność i konsola też ma problemy z czytaniem płyt to znaczy ze laser kompletnie się "wypalił"... jeszcze jest możliwość ze ten boot coś miesza... radze sprawdzić go u jakiegoś kumpla na innej konsoli czy śmiga bez zarzutu... co do czyszczenia laser to stosowałeś benzynę ekstrakcyjna tak jak kolo radzi w tym poradniku ???... nie napisałeś ile lat ma twoja konsola ???... i na jakich płytach nagrywasz kopie zapasowe??? Jak odpowiesz na te pytanka będziemy dalej myśleć... ocb.

Pozdrawiam

Dodany obrazek

Uwaga:

Moje linki możesz pobrać z działu VIP bez limitu transferu a znajduje się on TUTAJ

Nie masz dostępu do działu VIP - wykup już dziś i pobieraj za free TUTAJ

#3 Niedostępny   KeroK

White Member

• Members
  • Dołączył Wed, 14 Jul 10
  • 1 Tematów
    • 2 Postów

• Kraj:

Reputacja: 0
Neutral

Napisany 24 July 2010 - 22:39

Zobacz postTidus, o 24 July 2010 - 12:50, powiedział:

Witam,

...nie napisałeś jak się zachowuje konsola bez tego bota tzn. odłączona karta pamięci i jakaś oryginalna płyta może być nawet demo... jeżeli sprawdziłeś tą ewentualność i konsola też ma problemy z czytaniem płyt to znaczy ze laser kompletnie się "wypalił"... jeszcze jest możliwość ze ten boot coś miesza... radze sprawdzić go u jakiegoś kumpla na innej konsoli czy śmiga bez zarzutu... co do czyszczenia laser to stosowałeś benzynę ekstrakcyjna tak jak kolo radzi w tym poradniku ???... nie napisałeś ile lat ma twoja konsola ???... i na jakich płytach nagrywasz kopie zapasowe??? Jak odpowiesz na te pytanka będziemy dalej myśleć... ocb.

Pozdrawiam

Yo
Nie mam żadnego oryginału ale jestem wstanie mieć FF tak ze sprawdzę. Sprawdzę tez u niego jak śmiga ten bot. Do czyszczenia stosowałem Spirytusu Salicylowego również szybko odparowywał i nie pozostawił żadnych zabrudzeń. Nie jestem wstanie się dowiedzieć ile lat ma konsola ponieważ kolega kupił ja na allegro i nie pytał się o wiek. Płyty nagrywałem na DVD-R firmy Sony albo Emtec .

Pozdrawiam :)

#4 Dostępny   Tidus

.::Admin WD::.

• Admin
  • Dołączył Tue, 13 Feb 07
  • 3289 Tematów
    • 8635 Postów
      • Numer GG:9268316

• Kraj:

Reputacja: 438
Excellent

Napisany 24 July 2010 - 22:52

Zobacz postKeroK, o 24 July 2010 - 22:39, powiedział:

Yo
Nie mam żadnego oryginału ale jestem wstanie mieć FF tak ze sprawdzę. Sprawdzę tez u niego jak śmiga ten bot. Do czyszczenia stosowałem Spirytusu Salicylowego również szybko odparowywał i nie pozostawił żadnych zabrudzeń. Nie jestem wstanie się dowiedzieć ile lat ma konsola ponieważ kolega kupił ja na allegro i nie pytał się o wiek. Płyty nagrywałem na DVD-R firmy Sony albo Emtec .

Pozdrawiam :)

Wiec tak co do płyt na jakie nagrywasz to Sony oraz Emtec są średnie osobiście bym polecał DVD+R Vermatim lub TDK sam takie stosuje i konsola się tak nie meczy jak w przypadku innych...(wiele rożnych dvd wypróbowałem poczynając od najtańszych "bluepop" ;D stanęło na tych co zaproponowałem), co do tego spirytusu hmmm no osobiście bym nim nie czyścił lasera (najlepszym specyfikiem do czyszczenia laserów jest Izopropanol)... z numeracji wynika ze masz poczciwą czarnulkę one wychodziły zaraz na początku wiec zapewne parę ładnych lat ma (kolo 5-6-7)... jak sprawdzisz na oryginałach koniecznie odpisz jak konsola się zachowywała...

Pozdrawiam

Dodany obrazek

Uwaga:

Moje linki możesz pobrać z działu VIP bez limitu transferu a znajduje się on TUTAJ

Nie masz dostępu do działu VIP - wykup już dziś i pobieraj za free TUTAJ

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

Na tej stronie nie sa umieszczone zadne pliki, a jedynie informacje na ich temat (opis, dlugosc, kodek, typ, rodzaj kompresji, suma kontrolna itp.)
Pamietaj, że pliki objete prawem autorskim wolno zgrywać z sieci jedynie, jeżeli posiada się w domu ich oryginalnlą wersję, a ściagnietą kopię bedzie się traktować jako zapasową.

„If you are affiliated with any government, anti-piracy group or any other related group, or were formally a worker of one you CANNOT enter this web site, cannot access any of its files and you cannot view any of the HTML files.
If you enter this site you are not agreeing to these terms and you are violating code 431.322.12 of the Internet Privacy Act signed by Bill Clinton in 1995
and that means that you CANNOT threaten our ISP(s) or any person(s) or company storing these files, and cannot prosecute any person(s) affiliated with this page which includes family, friends or individuals who run or enter this web site.“