mam problem z odpaleniem laptopa, a mianowicie właczam go przyciskiem power zaswieca się dioda ale nic nie widać na matrycy. wcześniej ta dioda się zaświecała i zareaz gasła ,a napęd DVD i CD/RW tak jakby chciał się urochomić tak jak system startował ato nici i dalej ciemno.
Może to coś pomoże to 2 miesiące wymienili mi zasilacz w kompie, zapłaciłem prawie 200zł, i tu następny niewypał. niewiem czy to się wogle jest sens naprawiać. Proszę bardz o pomoc
problem z odpaleniem laptopa
Rozpoczęte przez marxz, 11 Jan 2011 20:19
1 odpowiedzi na ten temat
#1 Niedostępny
Napisany 11 January 2011 - 20:19
#2 Dostępny
Napisany 18 January 2011 - 12:42
marxz, o 11 January 2011 - 20:19, powiedział:
mam problem z odpaleniem laptopa, a mianowicie właczam go przyciskiem power zaswieca się dioda ale nic nie widać na matrycy. wcześniej ta dioda się zaświecała i zareaz gasła ,a napęd DVD i CD/RW tak jakby chciał się urochomić tak jak system startował ato nici i dalej ciemno.
Może to coś pomoże to 2 miesiące wymienili mi zasilacz w kompie, zapłaciłem prawie 200zł, i tu następny niewypał. niewiem czy to się wogle jest sens naprawiać. Proszę bardz o pomoc
Powodów może być wiele, ale jesli laptop Ci się odpala to chyba już nie wina zasilacza ? - chyba że taki problem już był kiedyś przed wymianą zasilacza ?
Proponuje małą diagnoze:
Odpalić laptopa poczekać 5minut - po tym czasie windows się już uruchomi i teraz ALT+F4 i enter aby zamknąć system, zależnie od windowsa trzeba wciskać enter lub nie.
Jeśli okaże się że laptop się wyłączył to wszystko jasne - taśma od monitora się odłączyła lub matryca została uszkodzona.
W siemensach był taki problem właśnie że jak za mocno się odchylało ekran to potrafiły dziać się dziwne rzeczy z obrazem ^^
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników