Tuż po starcie Roberta Kubicy i Jakuba Gerbera startowali Mauro Moreno i Corrado Bonato.
"O, k..." - zareagowali na widok wypadku. "Czy zrobił sobie krzywdę?" - Bonato zapytał kierowcę. "Tak, zrobił" - usłyszał w odpowiedzi. Włosi wymienili również uwagi, że w miejscu, w którym rozbił się polski kierowca, już wcześniej było niebezpiecznie. "W tym miejscu zawsze rzucało" - mówili.
Nagranie z samochodu Moreno:
Gdy zobaczyli rozbitą Skodę Fabię, którą jechał polski kierowca, zatrzymali się i udzielili pomocy. - Jestem szczęśliwy, że znam Roberta. Po tym, co zobaczyłem nie wyobrażałem sobie, abym mógł dalej jechać w tym rajdzie - mówił w niedzielę przyjaciel naszego kierowcy Mauro Moreno.
W internecie pojawiło się również nagranie z samochodu Giuseppe Scrivy i Silvi Micheletti. Po zauważeniu żółtej flagi zwolnili. "O, Robert!"( czas 3:34) - powiedział Scriva. "Zatrzymaj się! Zatrzymaj się!" - dodała natychmiast Micheletti.
Zawodnicy zatrzymali pojazd. "Mój Boże, co mu się stało!?" - wyszeptał kierowca.
Nagranie z samochodu Scrivy:
Jak ogladam ten drugi film i moment nagrania 3:34 to az mnie w gardle sciska,to jak gosc wymawi imie naszego rodaka.
Zdrowia zycze Robercie...
Reakcje kierowców na wypadek Robera...
Rozpoczęte przez Vader, 07 Feb 2011 19:35
Brak odpowiedzi na ten temat
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników