Skocz do zawartości

- - - - -

Problem z Intelem E7500

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
2 odpowiedzi na ten temat

#1 Niedostępny   glp

White Member

• Members
  • Dołączył Thu, 04 Mar 10
  • 2 Tematów
    • 5 Postów

• Kraj:

Reputacja: 0
Neutral

Napisany 18 February 2011 - 18:40

witam mam chyba jakiś problem z mocą procesora bo wyświetla mi się to jak sprawdzę w DXDIAG

Dodany obrazek
a to we właściwościach kompa

Dodany obrazek

powinno być normalnie samo 2.93GHZ
nie wie ktoś może czy to jakiś błąd systemy czy może to przez to że restartowałem biosa ???

#2 Niedostępny   Cloud

.::WD MOD::.

• Moderator
  • Dołączył Sun, 18 Feb 07
  • 178 Tematów
    • 1734 Postów
      • Hobby:Hardware

• Kraj:

Reputacja: 36
Excellent

Napisany 19 February 2011 - 11:09

Wartość ~2.1GHz to jest aktualne taktowanie (z taka częstotliwością działa procesor).

Mogą być dwa powody:
- po resetowaniu biosa zmienił się mnożnik lub taktowanie i procesor chodzi wolniej
- mniej prawdopodobne że podczas gdy procesor jest minimalnie wykorzystywany sam obniża taktowanie ? (nie pamiętam od jakich modeli było to dostępne)

Najlepiej jak odpalisz jakąś mocną grę która obciąży twój proc w 100% i podczas grania zminimalizuj ją do paska i sprawdź dxdiag'a czy jest to samo.
Dodany obrazek

#3 Niedostępny   glp

White Member

• Members
  • Dołączył Thu, 04 Mar 10
  • 2 Tematów
    • 5 Postów

• Kraj:

Reputacja: 0
Neutral

Napisany 19 February 2011 - 11:36

No właśnie restartowałem biosa po formacie i wtedy to zauważyłem bo wcześniej była pokazana moramalna prędkość a wie ktoś może jak to ustawić spowrotem żeby było dobrze bo troche mnie to niepokoi zamieniłem się z kumplem żeby mieć lepszego kompa a tu jokoś słabszy

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

Na tej stronie nie sa umieszczone zadne pliki, a jedynie informacje na ich temat (opis, dlugosc, kodek, typ, rodzaj kompresji, suma kontrolna itp.)
Pamietaj, że pliki objete prawem autorskim wolno zgrywać z sieci jedynie, jeżeli posiada się w domu ich oryginalnlą wersję, a ściagnietą kopię bedzie się traktować jako zapasową.

„If you are affiliated with any government, anti-piracy group or any other related group, or were formally a worker of one you CANNOT enter this web site, cannot access any of its files and you cannot view any of the HTML files.
If you enter this site you are not agreeing to these terms and you are violating code 431.322.12 of the Internet Privacy Act signed by Bill Clinton in 1995
and that means that you CANNOT threaten our ISP(s) or any person(s) or company storing these files, and cannot prosecute any person(s) affiliated with this page which includes family, friends or individuals who run or enter this web site.“