Skocz do zawartości

- - - - -

Rapidshare / zabronione i inne trendy

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
8 odpowiedzi na ten temat

#1 Niedostępny   Salival

Blue Member

• Members
  • Dołączył Wed, 04 May 11
  • 8 Tematów
    • 35 Postów

• Kraj:

Reputacja: 2
Neutral

Napisany 07 May 2011 - 01:20

Witam.

Chcialbym sie tu podzielic swoimi spostrzezeniami na temat dzialania forow, ktore zajmuja sie udostepnianiem linkow do wszelkich rapidow i filesonikow.
Nie jestem wielkim znawca tematu, jestem zaledwie userem, ktory duzo ciagnie, troche udostepnia i widzi pewne trendy jesli chodzi o zasade dzialania w/w serwisow.

Przez ostatni rok zaniechalem sciagania muzyki, bo na moje nieszczescie odkrylem eBay i zaczalem kupowac plyty jak szaleniec. Sciagalem za to filmy. Tylko DVD-Rip i tylko w wersji jezykowej oryginalnej. Lektor zaglusza! Korzystalem z zabronione i katz.cd. Mialem wykupione konto na Rapidshare, wiec glownie takie linki ciagnalem.

Ostatnio moje zycie sciagacza filmow zubozalo, bo katz.cd z przyjemnie dzialajacej wyszukiwarki zrobilo sie cos na ksztalt zarejestruj sie, zaplac, podaj swoje dane, a moze cos sciagniesz, a na zabronione ludzie po prostu przestali dzielic sie po przez Rapidshare, a najpopularniejsze staly sie Hotfile, FileSonic, FileServe i moze MegaUpload.
Do tego prawie wszystko jest z pedalskim lektorem. Znalezc film z napisami bardzo trudno. Przypominam, ze nie mam na mysli skrinerow i innych dziadowskich kopii, tylko DVD Ripy. Nie lubie tez matroski. Zwykly DVD Rip jest dla mnie zupelnie wystarczajacy, choc mkv tez biore jak jest.

Rozumiem, ze ludzie wola lektora, bo kiepsko posluguja sie angielskim i - az strach za jaja chwyta - kiepsko czytaja (napisy). Ale dlaczego nagle wszyscy odwrocili sie od Rapidshare? Czy chodzi o obietnice zarabiania kasy, ktora oferuje FileSonic, FileServe i pewnie inni? Czy moze Rapidshare bardziej nachalnie usuwa linki o tresci chronionej prawem autorskim? Inne serwisy tez to robia, wiec to chyba nie jest powod. Musi byc kasa.

Czasy staly sie ciezkie, wiec postanowilem sie przystosowac. Wydalem okolo 300 PLN na konta FileSonic i FileServe i okazalo sie, ze za 1.000 sciagniec pliku 100-200MB dostane 10 dolarow przy zalozeniu, ze sciagaja ludzie z Polski. 15 baksow jesli jest to United States, United Kingdom lub Canada. Dane z FileServe.

Zaczalem sie zastanawiac jakiego rodzaju pliki musialbym udostepnic zeby na nich zarobic. Nie wiem. Moze Wy mi powiecie jakie sa Wasze doswiadczenia i - Bog zaplac - dochody? Ja mam konto na Rapidshare od kilku lat i po za jednym wyjatkiem nigdy nie osiagnalem tysiaca sciagniec. Kilka lat! To ile ja musze czekac na moje dziesiec zielonych? Ile musze wydac na roczna subskrypcje, zeby zarobic ta dyszke? Moze zadaje zle pytanie? Co powinienem udostepniac, zeby tysiac piratow to pociagnelo?? I gdzie wrzucac linki?

Hmmm, mialy byc spostrzezenia, a jest milion pytan. Nie wazne, moze ktos na nie odpowie?

Dozruce kilka innych pytan. Jakie sa Wasze ulubione strony z linkami? Chyba wlasciciele WarezDark sie nie obraza za takowe opinie?
Czy zgodzicie sie z teza, ze zabronione jest najwiekszym polskim forum dla piratow? Jesli tak to szkoda, bo nie nawidze drani. Nie dosc, ze moderatorzy zabronione'u ukradli mi spora ilosc liknow to jeszcze napisanie posta wiaze sie z przestrzeganiem wiekszej ilosci zasad niz przy wzieciu kredytu hipotecznego. Ale to bedzie kolejne spostrzezenie.

Regulamin forum. Fajnie jak jest. Ale nie fajnie jak pilnuja go jacys milicjanci. Ubecy. Albo jak jest tak zlozony, ze biurokracja w polskich urzedach wydaje sie lekka i przyjemna zabawa. Kilka przykladow:
Plyta David Gilmour "Live In Gdansk" skalda sie z 3CD i 2DVD. Na forum mamy osobny dzial "Audio" i osobny "Video" (kretynsko zatytulowany "koncerty i teledyski"). Sorry for WarezDark :) Pomimo jest to JEDNO wydawnictwo musisz osobno zaposcic plytki CD i osobno DVD. Bzdura.
Jesli szukasz plyty Pantery "Far Beyond Driven" znaczy, ze lubisz ta kapele i jestes jej fanem. No, w 99% przypadkow. I wiesz jaka jest okladka. A nawet jesli nie, to nie przoblem sobie na okladke popatrzec na allmusic.com, lastfm.com, wikipedia, oficjalnej stronie Pantery, eBay, Amazon, Allegro. Kurde, oderwij sie od kompa i idz na spacer do Empiku! No to po cholere pilnowac pod grozba bana albo usuniecia postu tych okladek??
Ja z reguly staram sie zeby moje posty byly ladne i zawieraly duzo POTRZEBNYCH informacji. Lubie wklejac obrazki z okladkami, liste utworow i inne informacje. Ale - jako sciagacz - jesli czegos bardzo szukam i trafie na post tylko z linkami - BIORE. Jak mi sie nie spodoba to zawsze moge skasowac!
Okladki, setlista, itd. to tylko dodatki. Najwazniejsze sa linki.

Niestety musze konczyc, bo pozna pora.
Dla osob lubiacych lektora (czyt. majace problemy z czytaniem): na szczescie juz koncze, bo pozna pora.

Jesli ktokolwiek przebrnal przez ten temat z mila checia uslysze jego opinie.
Dlaczego ludzie nie wrzucaja juz linkow na Rapidshare?
Czy na File.costam faktycznie mozna zarobic?
Jakie sa dobre strony do sciagania filmow w wersji angielskiej?
Jakiekolwiek inne reakcje na moje bolaczki mile widziane!

Pozdrawiam,
Salival

PS. W kwestii milicyjnej aktywnosci moderatorow. Prosze zajrzec na strone http://www.bandsvide...board/index.php
Jest to strona poswiecona muzyce rockowej i metalowej. Glownie bootlegi. SA TYLKO 2 KATEGORIE: Audio i Video i zadnych inych zasad. Zobaczcie jak tam pieknie.
Nie wiem jak u Was z przeklinaniem, ale na prawde zobaczcie jak tam jest za[beeep]iscie. A jak czegos nie mozesz znalezc, bo "jest balagan" to UZYJ FUNKCJI "SEARCH". I juz. Proste?

Ten post był edytowany przez Salival dnia: 07 May 2011 - 01:26

#2 Niedostępny   Salival

Blue Member

• Members
  • 8 Tematów
    • 35 Postów

• Kraj:

Neutral

Napisany 07 May 2011 - 01:32

No dobra, widze ze kiepsko tu z przeklinaniem. Nie szkodzi, przezyje. Ale zeby zamienic zwrot p,e,b,p,l na "zabronione"?? To juz troche przegiecie. Jak pisalem powyzej tez nie nawidze BEsEkEuErEwEiEeElEiEEEEEEEP ale takimi zakazami czynicie drodzy Admini podobne dziadostwo jak oni. A gdzie wolnosc slowa w internecie? Co to, Giertych jest tu Adminem, czy jak?

Mam nadzieje, ze nie podpadne ta konstruktywna krytyka?

#3 Niedostępny   FallenAngel

Silver Member

• V.I.P
  • Dołączył Fri, 18 Apr 08
  • 81 Tematów
    • 547 Postów
      • Numer GG:nie używam GG
      • Hobby:szerokie

• Kraj:

Reputacja: 73
Excellent

Napisany 07 May 2011 - 08:59

Zobacz postSalival, o 07 May 2011 - 01:32, powiedział:

No dobra, widze ze kiepsko tu z przeklinaniem. Nie szkodzi, przezyje. Ale zeby zamienic zwrot p,e,b,p,l na "zabronione"?? To juz troche przegiecie. Jak pisalem powyzej tez nie nawidze BEsEkEuErEwEiEeElEiEEEEEEEP ale takimi zakazami czynicie drodzy Admini podobne dziadostwo jak oni. A gdzie wolnosc slowa w internecie? Co to, Giertych jest tu Adminem, czy jak?

Mam nadzieje, ze nie podpadne ta konstruktywna krytyka?

Nie jestem Adminem,ale napiszę Ci tak ,jeśli ja wchodzę na nieznane mi wcześniej forum to zaczynam od regulaminu (wtedy wiem czego mogę się spodziewać),i albo zostaję ,lub po prostu wychodzę i nie wracam.Zrób to samo, dokładnie przeczytaj co wolno ,a co nie ,a na szereg pytań w poprzednim poście będziesz miał gotową odpowiedż.Co do Giertycha to nie jest on tu Adminem :)(policja milicja,UB też nie),także pełen spokój. Jak masz zastrzeżenia,spostrzeżenia co do regulaminu to podziel się na PW z Adminem,może coś zmieni ,a może Twoją wiadomość wyrzuci do kosza,no cóż to jest "Życie" mój drogi przyjacielu.
Pozdr.

p.s.Zapraszam na shouta tam lużne gatki są traktowane z przymrużeniem oka.

[ WEJDŹ ZAGŁOSUJ NA NAS W TOP LISTACH ]

Dodany obrazek Dodany obrazek Dodany obrazek

#4 Niedostępny   Vanguard

Doomsower

• Super Moderator
  • Dołączył Thu, 08 May 08
  • 622 Tematów
    • 2130 Postów
      • Hobby:Hard Rock

• Kraj:

Reputacja: 76
Excellent

Napisany 07 May 2011 - 09:24

Hello.

Jeśli chodzi o dział muzyka to:

1. Intencją Administracji i pra-Ojca działu "Lossless" @garratego, jest by dział ten był dobrze skodyfikowany, podzielony na kategorie wg gatunków muzycznych, a posty zawierały podstawowe, prawdziwe i rzetelne informacje o zawartości najważniejszego: linków. Takie "utrudnienie" często odstrasza oszustów, którzy podają linki do zawartości odmiennej niż sugerowałaby nazwa topicu. Nikt nie chce zostać oszukanym - zwłaszcza gdy ma wolne łącze / drogi transfer.

2. Podział sprawdzał się przez lata a jeśli coś jest dobre to się tego nie zmienia. Jeśli chodzi o ład na innych forach - co kto lubi.

3. Jeden z moderatorów w dziale Lossless jest w 1/4 Niemcem, a jak wiadomo "Ordnung must sein", a podstawą porządku jest regulamin.

4. Wiem, że wszyscy chcielibyśmy łatwych i przyjemnych zasad (a najlepiej ich braku), ale coś takiego sprawdza się tylko w teorii. Teoria z praktyką jak dwie nogi powinny iść blisko siebie. Tymczasem często rozjeżdżają się jak uda prostytutki z 40stoletnim stażem. Dlatego lepiej mieć zasady i ich przestrzegać.

Jeśli chodzi o serwisy do zarabiania na uploadzie - nie mam zielonego pojęcia.
Do ściągania zaś używam rapideo.pl - tanio, szybko i bezproblemowo.

Pozdrawiam,
Vanguard.

P.S. Za konstruktywną krytykę jeszcze nikt się nie pogniewał na WD. Ale za odpowiedź na pytanie:

Jakie sa Wasze ulubione strony z linkami?
już tak.

Informujcie mnie gdy linki wygasną.

Inform me when links are unavailable.

Dodany obrazek Dodany obrazek Dodany obrazek Dodany obrazek

#5 Niedostępny   Morpheus

.::Admin::.

• Admin
  • Dołączył Thu, 06 Jul 06
  • 618 Tematów
    • 2333 Postów

• Kraj:

Reputacja: 91
Excellent

Napisany 07 May 2011 - 13:05

Zobacz postSalival, o 07 May 2011 - 01:20, powiedział:

...odkrylem eBay i zaczalem kupowac plyty jak szaleniec...
Witam
W Polsce wbrew temu co czytamy w mediach zarabia się ok 1500 zł / mies (czyli ok 378 euro lub 335 Funtów) zapłać za to mieszkanie prąd gaz itp ,kup jedzenie zobaczymy ile zostanie Ci na płyty...

...ludzie po prostu przestali dzielic sie po przez Rapidshare, a najpopularniejsze staly sie Hotfile, FileSonic, FileServe...
Cóż ,sam miałem konto na rapidshare (w sumie dalej mam )ale rapidshare wprowadził jakieś dziwne zmiane które odstraszył ludzi ,faktem jest ,że inne serwisy to podchwyciły i zaczęły przyciągać ludzi kasą (choć jak piszesz pewnie zobaczą ją po jakiś 10 latach :whistling: ) [/qupte]

Do tego prawie wszystko jest z pedalskim lektorem. Znalezc film z napisami bardzo trudno....
Rozumiem, ze ludzie wola lektora, bo kiepsko posluguja sie angielskim i - az strach za jaja chwyta - kiepsko czytaja (napisy)....
Mój teść mawia ,że po co mi GPS skoro on całe życie jeździł z mapą i wszędzie dojechał... i w sumie ma rację ,ale po co kopać dziurę łopatą skoro można koparką ,czasy się zmieniły i ludzie są wygodni...

...Jakie sa Wasze ulubione strony z linkami? Chyba wlasciciele WarezDark sie nie obraza za takowe opinie?
Czy zgodzicie sie z teza, ze zabronione jest najwiekszym polskim forum dla piratow? ...
Dodany obrazek
"zabronione" nie jest największe...

Regulamin forum. Fajnie jak jest. Ale nie fajnie jak pilnuja go jacys milicjanci. Ubecy. Albo jak jest tak zlozony, ze biurokracja w polskich urzedach wydaje sie lekka i przyjemna zabawa. Kilka przykladow:
Plyta David Gilmour "Live In Gdansk" skalda sie z 3CD i 2DVD. Na forum mamy osobny dzial "Audio" i osobny "Video" (kretynsko zatytulowany "koncerty i teledyski"). Sorry for WarezDark :) Pomimo jest to JEDNO wydawnictwo musisz osobno zaposcic plytki CD i osobno DVD. Bzdura.
Jesli szukasz plyty Pantery "Far Beyond Driven" znaczy, ze lubisz ta kapele i jestes jej fanem. No, w 99% przypadkow. I wiesz jaka jest okladka. A nawet jesli nie, to nie przoblem sobie na okladke popatrzec na allmusic.com, lastfm.com, wikipedia, oficjalnej stronie Pantery, eBay, Amazon, Allegro. Kurde, oderwij sie od kompa i idz na spacer do Empiku! No to po cholere pilnowac pod grozba bana albo usuniecia postu tych okladek??
Ja z reguly staram sie zeby moje posty byly ladne i zawieraly duzo POTRZEBNYCH informacji. Lubie wklejac obrazki z okladkami, liste utworow i inne informacje. Ale - jako sciagacz - jesli czegos bardzo szukam i trafie na post tylko z linkami - BIORE. Jak mi sie nie spodoba to zawsze moge skasowac!
Okladki, setlista, itd. to tylko dodatki. Najwazniejsze sa linki.
Utopia ,ludzie gadają na komunę jaka to była zła ,choć większość urodziła się w nowych czasach ,jak ktoś myśli w kapitaliźmie nie można dostać pałą od policjanta to się myli ,różnica jest tylko taka ,że potem Cię przeproszą...

pozdrawiam
PIRAT KOMPUTEROWY (cytując za New Urban Dictionary) - człowiek nie mający jaj na to, by wynieść z Empiku grę lub film pod kurtką.

Dodany obrazek

#6 Dostępny   Tidus

.::Admin WD::.

• Admin
  • Dołączył Tue, 13 Feb 07
  • 3291 Tematów
    • 8637 Postów
      • Numer GG:9268316

• Kraj:

Reputacja: 439
Excellent

Napisany 07 May 2011 - 14:39

Rozumiem, ze ludzie wola lektora, bo kiepsko posluguja sie angielskim i - az strach za jaja chwyta - kiepsko czytaja (napisy). Ale dlaczego nagle wszyscy odwrocili sie od Rapidshare? Czy chodzi o obietnice zarabiania kasy, ktora oferuje FileSonic, FileServe i pewnie inni? Czy moze Rapidshare bardziej nachalnie usuwa linki o tresci chronionej prawem autorskim? Inne serwisy tez to robia, wiec to chyba nie jest powod. Musi byc kasa

Witam,

Tak dokładnie powodem jest kasa, rapid kompletnie olał uploaderów i nawet zrezygnował z pkt. które się dostawało za pobrania i które można było wymieniać na konta premium, dlatego wszyscy się przerzucili do konkurencji która płaci za pobrania...

Czasy staly sie ciezkie, wiec postanowilem sie przystosowac. Wydalem okolo 300 PLN na konta FileSonic i FileServe i okazalo sie, ze za 1.000 sciagniec pliku 100-200MB dostane 10 dolarow przy zalozeniu, ze sciagaja ludzie z Polski. 15 baksow jesli jest to United States, United Kingdom lub Canada. Dane z FileServe.

Zaczalem sie zastanawiac jakiego rodzaju pliki musialbym udostepnic zeby na nich zarobic. Nie wiem. Moze Wy mi powiecie jakie sa Wasze doswiadczenia i - Bog zaplac - dochody? Ja mam konto na Rapidshare od kilku lat i po za jednym wyjatkiem nigdy nie osiagnalem tysiaca sciagniec. Kilka lat! To ile ja musze czekac na moje dziesiec zielonych? Ile musze wydac na roczna subskrypcje, zeby zarobic ta dyszke? Moze zadaje zle pytanie? Co powinienem udostepniac, zeby tysiac piratow to pociagnelo?? I gdzie wrzucac linki?

hmm 300zł to kupiłeś konta na 10 lat czy jak ??? a może obce Ci Allegro gdzie konta na 30 dni chodzą po około 3zł i jaka oszczędność...
Co do zarabiania na uploadowaniu to podstawa to po 1 pewny upload (wiesz co jest w środku), po 2 najlepiej zapodawać nowości lub jakieś unikaty niedostępne jeszcze w sieci - wtedy będą miały branie, po 3 żeby ludzie od ciebie ściągali muszą się o tych linkach dowiedzieć, a jak to zrobić?? po prostu zapodawać na duża ilość warezów... po 4 prócz filesonic i fileserve jest jeszcze parę innych serwisów które płacą za pobrania (ja osobiście zapodaje na 7) im więcej mirrorów tym większe prawdopodobieństwo, że ktoś od ciebie łyknie wstawkę nie każdy korzysta z premium wtedy ma możliwość pobierania na przemian (duży plus twojego uploadu). Jest to dobry sposób przy poświeceniu paru minut dziennie żeby se dorobić niemałe pieniądze ile konkretnie?? to zależy ile tego czasu masz...
to tyle w skrócie jeżeli chcesz bardziej szczegółowej odpowiedzi to pisz do mnie na gg postaram się pomóc i doradzić od czego zacząć itp.

Pozdrawiam

Dodany obrazek

Uwaga:

Moje linki możesz pobrać z działu VIP bez limitu transferu a znajduje się on TUTAJ

Nie masz dostępu do działu VIP - wykup już dziś i pobieraj za free TUTAJ

#7 Niedostępny   Salival

Blue Member

• Members
  • 8 Tematów
    • 35 Postów

• Kraj:

Neutral

Napisany 15 May 2011 - 18:23

Zobacz postTidus, o 07 May 2011 - 14:39, powiedział:

hmm 300zł to kupiłeś konta na 10 lat czy jak ??? a może obce Ci Allegro gdzie konta na 30 dni chodzą po około 3zł i jaka oszczędność...

Zalogowalem sie na ich stronie i wykupilem normalne pakiety. Filesonic na rok a Fileserve na pol roku. Nie wiedzialem, ze mozna za grosze kupic konto na Allegro...

Czy ktos z Was wie na jakiej zasadzie w/w serwisy usuwaja linki zawierajace material chroniony prawami autorskimi?
Myslalem, ze maja wyszukiwarki, ktore szukaja nazw plikow, ale chyba inaczej to dziala... Zastanawiam sie nad tym jak sie uchronic od tego,z e wrzucam film, a linki po 2 dniach sa wywalane...

#8 Dostępny   Tidus

.::Admin WD::.

• Admin
  • Dołączył Tue, 13 Feb 07
  • 3291 Tematów
    • 8637 Postów
      • Numer GG:9268316

• Kraj:

Reputacja: 439
Excellent

Napisany 15 May 2011 - 18:54

Zobacz postSalival, o 15 May 2011 - 18:23, powiedział:

Zalogowalem sie na ich stronie i wykupilem normalne pakiety. Filesonic na rok a Fileserve na pol roku. Nie wiedzialem, ze mozna za grosze kupic konto na Allegro...Czy ktos z Was wie na jakiej zasadzie w/w serwisy usuwaja linki zawierajace material chroniony prawami autorskimi?Myslalem, ze maja wyszukiwarki, ktore szukaja nazw plikow, ale chyba inaczej to dziala... Zastanawiam sie nad tym jak sie uchronic od tego,z e wrzucam film, a linki po 2 dniach sa wywalane...

Serwisy usuwają pliki tylko wtedy gdy zostaną zgłoszone przez osoby 3 jako łamiące prawa autorskie... pytanie kto to zgłasza
najczęściej są to firmy walczące z piractwem itp na zlecenie korporacji, wytwórni firmowych itp. itd. głównie są to "boty" (program który szuka) krążące po sieci i wyłapujące linki nie ważne jaka nazwa czy jest hasło czy 100x spakowane (wszystkie te metody wypróbowałem i brak efektów) wiec na dzień dzisiejszy nie ma "złotego środku" na usuwanie plików....

Pozdrawiam

Dodany obrazek

Uwaga:

Moje linki możesz pobrać z działu VIP bez limitu transferu a znajduje się on TUTAJ

Nie masz dostępu do działu VIP - wykup już dziś i pobieraj za free TUTAJ

#9 Niedostępny   Salival

Blue Member

• Members
  • 8 Tematów
    • 35 Postów

• Kraj:

Neutral

Napisany 15 May 2011 - 19:22

No to szit.

Dzieki za info.

Mam kolejne pytanie: czy jest jakis program do UPloadu na Filesonic?

Ten post był edytowany przez Salival dnia: 15 May 2011 - 19:26

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

Na tej stronie nie sa umieszczone zadne pliki, a jedynie informacje na ich temat (opis, dlugosc, kodek, typ, rodzaj kompresji, suma kontrolna itp.)
Pamietaj, że pliki objete prawem autorskim wolno zgrywać z sieci jedynie, jeżeli posiada się w domu ich oryginalnlą wersję, a ściagnietą kopię bedzie się traktować jako zapasową.

„If you are affiliated with any government, anti-piracy group or any other related group, or were formally a worker of one you CANNOT enter this web site, cannot access any of its files and you cannot view any of the HTML files.
If you enter this site you are not agreeing to these terms and you are violating code 431.322.12 of the Internet Privacy Act signed by Bill Clinton in 1995
and that means that you CANNOT threaten our ISP(s) or any person(s) or company storing these files, and cannot prosecute any person(s) affiliated with this page which includes family, friends or individuals who run or enter this web site.“