Asus - nie chce wyjść ze stanu uśpienia
#1 OFFLINE
Napisany 02 March 2010 - 21:35
Pytam na tym forum ponieważ może już ktoś się spotkał z takim problemem. 2 lata temu dostałem laptopa firmy Asus i cały czas chodził bez problemu, nie miałem do niego żadnych zastrzeżeń aż do wczoraj.
Wychodziłem z domu, i włączyłem laptopa w stan wstrzymania bo pisałem aplikacje dla pewnej firmy w c#, no i po powrocie chciałem go obudzić jednak już się nie dało. Kombinowałem na milion sposobów i nic, wyciągałem bateria, pamięć RAM i bez skutku.
Kompa wyłączę i włączę ponownie to pali się tylko dioda od zasilania nic więcej. Sprawdzałem również wentylatory czy chodzą i niestety również zero oznak życia. Ma ktoś jakiś pomysł?

#2 ONLINE
Napisany 04 March 2010 - 18:54
MarcVanLeanden, o 02 March 2010 - 21:35, powiedział:
Pytam na tym forum ponieważ może już ktoś się spotkał z takim problemem. 2 lata temu dostałem laptopa firmy Asus i cały czas chodził bez problemu, nie miałem do niego żadnych zastrzeżeń aż do wczoraj.
Wychodziłem z domu, i włączyłem laptopa w stan wstrzymania bo pisałem aplikacje dla pewnej firmy w c#, no i po powrocie chciałem go obudzić jednak już się nie dało. Kombinowałem na milion sposobów i nic, wyciągałem bateria, pamięć RAM i bez skutku.
Kompa wyłączę i włączę ponownie to pali się tylko dioda od zasilania nic więcej. Sprawdzałem również wentylatory czy chodzą i niestety również zero oznak życia. Ma ktoś jakiś pomysł?
Kurde,ale dziwna sprawa... ale dioda zasilania sie swieci caly czas,czy po probie wlaczania sie pojawia a potem znika?
Uwaga:
Moje linki mozesz pobrac z dzialu VIP bez limitu transferu a znajduje sie on TUTAJ
Nie masz dostepu do dzialu VIP - wykup juz dzis i pobieraj za free TUTAJ

If links get deleted please let me know and I will upload again.
#3 OFFLINE
Napisany 05 March 2010 - 11:47
Miałem coś podobnego. Tylko, że wtedy laptop w ogóle nie dawał oznak życia. W serwisie powiedzieli, że zepsuł się wewnętrzny zasilacz [dokładnie mechanizm odpowiadający za rozprowadzanie prądu] - naprawili na gwarancji [co nie zmieniło faktu, że rozstałem się z kompem na tydzień].
Jeśli masz na niego gwarancję leć jak najszybciej do serwisu firmowego.
Pozdrawiam,
Vanguard.
P.S. Jako ciekawostkę dodam, że w serwisie przyznali się, że w Asusach serii A6 psuły się matryce [naprawa pogwarancyjna ok. 700zł + robocizna], a w serii F5 często padały właśnie zasilacze.
#4 ONLINE
Napisany 08 March 2010 - 18:50
Daltego wlasnie zapytalem czy dioda sie swieci czy tylko miga,bo na moje oko to komp nie ma pradu dy wystartowac..
Jak masz znajomego z takim kompem to pozyc od niego naladowana baterie....
Uwaga:
Moje linki mozesz pobrac z dzialu VIP bez limitu transferu a znajduje sie on TUTAJ
Nie masz dostepu do dzialu VIP - wykup juz dzis i pobieraj za free TUTAJ

If links get deleted please let me know and I will upload again.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników